III. Verstábor

2013.09.13 17:11

A hely Csíkcsomortán - Irodalmi hagyományok


A hely Vágner Mária - 2013.09.10. 15:30
Fotó: dr. Gönczi LászlóFotó: dr. Gönczi László

Együtt gyakorolunk a gyerekekkel Kányádi Sándor Nyergestető című versét, mivel az 1849-es csata emlékhelyén ezt közösen fogják előadni. Szerda, 11:07



 

3. rész  Hallgassa meg!
Folytatjuk csíkcsomortáni sorozatunkat. Bekukkantunk a konyhába, ahol már készülnek a kirándulásra a szendvicsek. Kiderül, jó ízű-e a Ciuc sör, és az is, hogy mi a dolga annak, aki amolyan „fusskiöntsdkiöblitsdki”-ember a verstáborban. Együtt gyakorolunk a gyerekekkel Kányádi Sándor Nyergestető című versét, mivel az 1849-es csata emlékhelyén ezt közösen fogják előadni, majd buszra szállunk, és elindulunk Farkaslakára, Tamási áron sírjához.

2. rész   Hallgassa meg a második részt!

Folytatjuk csíkcsomortáni sorozatunkat A Helyben. Ma részt veszünk Kubik Anna, majd Rubold Ödön versmondás-óráján. Megtudjuk, mire utal Kányádi Sándor verseiben a kóbor kutya vagy a szabadon tartott ló metaforája. Meghallgatjuk, hogyan szólnak a versek a gyerekektől, és kiderül, értik vagy félreértik a költő szavát. És közben hallhatnak emberi sorsokról: a tehetséges vak versmondóról éppen úgy mint a kislányról, aki a nagymamájától örökölte a versek szeretetét.

 

Hallgassa meg az első részt!

Új, négyrészes sorozat indul A Helyben, ezúttal Csíkcsomortánból. A Csíkszereda melletti falucskában közös verstáborban töltöttek el tíz napot magyarországi és székelyföldi gyerekek. Mi elkísértük őket a nyelvművelő- és versórákra, elmentünk velük kirándulni, felfedezni a környék irodalmi és népművészeti hagyományait. Az első részből kiderül, hogy boldogulnak a gyerekek a nyelvtörőkkel.


Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Farkas Erika
Felelős szerkesztő: Markovits Ferenc

Forrás.https://www.mr1-kossuth.hu